Account
Logo
Zoeken
14.2 °C

Burgumse overleden na ongeval

ma 6 oktober 2008, 15.26 uur

BURGUM - De 66-jarige Piety Borneman uit Burgum is maandag overleden na een ongeval met een auto in haar woonplaats. Ze werd even na 14.00 uur door een 81-jarige automobiliste aangereden ter hoogte van de bushalte op de Dokter B. Hornstrasingel. Het slachtoffer fietste en werd ingehaald door de auto. Op dat moment sloeg de vrouw linksaf naar de Bulthuissingel waardoor de aanrijding ontstond.

Het slachtoffer werd na het ongeval ter plaatse door omstanders gereanimeerd en de reanimatie werd later overgenomen door het personeel van drie ambulances. Tevens werd een traumaheli van het UMCG met arts naar het plaats van het ongeval gevlogen om eerste hulp te verlenen. Deze landde op de Oude Commissieweg.

De vrouw is vervolgens met ernstig letsel in de helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis. In de loop van de middag overleed de vrouw daar aan haar verwondingen. Het ongeval trok veel publiek en zorgde voor files op de Oude Commissieweg aangezien het verkeer werd stilgelegd zodat de heli kon landen en opstijgen.

De politie heeft na het ongeval een onderzoek ingesteld naar de toedracht. Rond 16.45 uur heeft de DAB uit Drogeham het voertuig naar het politiebureau in Burgum gebracht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten








Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.2%
Nee  
19.8%
Geen idee  
26%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!