Account
Logo
Zoeken
7 °C
Voetreflexzone-therapie Surhuisterveen
© WâldNet

Voetreflexzone-therapie Surhuisterveen

wo 10 september 2008, 17.55 uur

SURHUISTERVEEN - Richtje Helder-Kuiper heeft sindskort aan de Boomvalk 10 in Surhuisterveen haar praktijk voor voetreflexzone-therapie, Bachbloesemremedies geopend. Aangestoken door de kracht van de natuurgeneeskunst, besloot ze zich te laten scholen op het gebied van voetreflexzones. Deze therapie is afkomstig uit de Oosterse geneeskunst. Het uitgangspunt is, dat een aandoening meestal een diepere achterliggende oorzaak heeft.

Door de verstoring van de balans in het lichaam kan de energie in lichaam en geest soms niet meer vrijuit stromen. Er kunnen blokkades en klachten ontstaan. Door middel van een duimdruktechniek kan de werking van deze lichaamsonderdelen worden beïnvloed. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen, wat ieder mens van nature in zich heeft, gestimuleerd. Dit is een veilige en natuurlijke methode voor het verminderen of genezen van acute en chronische klachten.

De behandelingen zijn onder andere effectief bij: hoofdpijn, nek- schouder- rugklachten, spijsverteringsproblemen, allergieën, astma, depressie, fybromialgie en vele andere (stress- gerelateerde) klachten. "Met een stukje aandacht voor de cliënt, gecombineerd met (verschillende) therapievormen draag ik er graag aan bij om u weer 'lekker in uw vel' te laten zitten. In de uitvaartzorg, waarin ik jaren werkzaam ben geweest, is dat stukje aandacht, een luisterend oor, heel belangrijk. De levenservaring die ik tijdens het regelen van uitvaarten heb opgedaan, komt mij nu ook weer van pas." aldus Richtje Helder-Kuiper.

Naast voetreflexologie kunt u Richtje terecht voor Bachbloesemremedies, tincturen op basis van bloemen en bloesems. Deze remedies helpen uw evenwicht te herstellen en ondersteunen, denk daarbij aan angst, onzekerheid, overbezorgdheid, neerslachtig zijn. Wanneer je zelf, je kind of dier af en toe een oppepper kan gebruiken, dan kun je op een natuurlijke en veilige manier weer 'lekker in je vel' komen.

De Bachbloesem druppels zijn te gebruiken als aanvulling op een therapie, maar ook losse flesjes zijn verkrijgbaar. "Touch" is bijzonder effectief bij blessures en acute pijn, versnelling van het genezingsproces en het uitlijnen van botten en wervels. "Touch" kan worden gezien als EHBO bij pijn, waardoor pijn aanmerkelijk minder wordt of verdwijnt door middel van energietrilling.

"Ook op het gebied van voedingsadvies kunt u bij mij terecht. De juiste voeding kan ook ziekten voorkomen en kan een positieve bijdrage leveren aan een genezingsproces" aldus Richtje. Tenen-analyse, ook wel tenen lezen genoemd, kan inzicht geven bij twijfel over belangrijke keuzes in je leven, zoals bijv. het kiezen van een studierichting.

Aan de stand en vorm van de tenen kun je zien of iemand bijvoorbeeld creatief is of juist een chaoot, een makkelijke prater is of niet, een gevoelsmens is of een doener. Het kan een goede hulp zijn bij de opvoeding van jonge kinderen en in de omgang met verstandelijk gehandicapten. Na beoordeling van de voeten, volgt aan de hand van een foto een analyse. Ook via de mail kun je een analyse laten maken”.

Om de kwaliteit naar een nog hoger niveau te brengen hoopt Richtje in 2009 de opleiding Shiatsu (drukpuntmassage) af te ronden. Zodat ze u nog beter van dienst kan zijn. Voor informatie, een afspraak of een cadeaubon, bijv. voor een heerlijk ontspannen hoofd en voetmassage, kunt u bellen naar 06- 81672722. Afspraken ook mogelijk op een avond of op zaterdagochtend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!