Publicatie: 
za 19 april 2008 17.44 uur

Bijzondere verhalen uit NOF uitgegeven

DOKKUM -

Zaterdagmiddag werd in het Bowlingcentrum in Dokkum het bijzondere boek "Op de praatstoel" gepresenteerd. Voor het boek werden 31 personen uit Noordoost Friesland geÔnterviewd, waardoor verhalen ontstonden vanaf het jaar 1850. In het boek komen opmerkelijke verhalen aan bod, zoals de 'tontsjeleger' van de gemeente Dongeradeel.

Een beroep wat vandaag de dag niet meer bestaat, omdat in elk huishouden een toilet aanwezig is. Tot 1977 waren er in de gemeente Dongeradeel nog mensen die hun behoefte deden op een 'tontsje', dat 1 of 2 keer per week werd opgehaald. Naast dit verhaal komen ook andere bijzondere verhalen aan bod, zoals de onderduikperiode van een joods meisje in een orthodox gezin, dat jaren na de oorlog nog met een identiteitscrisis kampte.

Het boek is uitgegeven ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Historische Vereniging Noordoost Friesland. Reinder Tolsma - eindredacteur van het boek - kreeg het eerste exemplaar zaterdagmiddag uitgereikt. Het is in beperkte oplage verkrijgbaar.


© Wytse Pyt de Jager

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS
2,3 įC  

Laatste meting: 2:35

 
INBRAAKMETER

14

(30 dagen)

25

(februari 2015)

 
 
NIEUW OP VRAAG AANBOD


€ 99
 
WALDPOLL
Ik ga deze zomer op vakantie in:
 
 


 
LAATSTE FOTONIEUWS
 
LAATSTE VIDEONIEUWS