Account
Logo
Zoeken
23.6 °C

Eis werkstraf voor dodelijk ongeval

do 10 april 2008, 20.48 uur

LEEUWARDEN - Bij een ongeval in de wijk Bilgaard in Leeuwarden, op 27 augustus vorig jaar, kwam een 78-jarige vrouw om het leven. De vrouw was aangereden door een vrachtauto van afvalverwerker Omrin. De bestuurder van de vrachtwagen, een 42-jarige man uit Kollumerzwaag, heeft de vrouw, die met een rollator liep, over het hoofd gezien. De officier van justitie stelde donderdag bij de behandeling van de strafzaak bij de Leeuwarder rechtbank dat de chauffeur in haar visie schuld heeft aan het ongeval.

Volgens de officier had de Kollumerzwaagster beter moeten opletten: even gaan staan en over het dashboard heenkijken. Dat was ook de conclusie van de ongevalsanalisten van de politie. De bestuurder had papiercontainers geleegd. Het slachtoffer moet zich vlak voor de cabine hebben bevonden toen de truck begon te rijden. De verdachte heeft voor het wegrijden tweemaal de 'spiegelronde' gedaan -hij heeft in alle spiegels gekeken, inclusief de dodehoekcamera.

Op de plek waar de oude vrouw zich bevond had hij geen zicht. Sinds het ongeval heeft Omrin op alle vrachtwagens ook een spiegel op de voorruit geplaatst. Daardoor is ook de dode hoek vlak voor de vrachtauto voor de bestuurder zichtbaar. Sinds 25 januari zijn deze spiegels verplicht op alle vrachtauto's boven 25 ton.

'Een beetje wrang' vond de officier het dat dit na die fatale dag is gebeurd. 'Met zo'n spiegel had het ongeval kunnen worden voorkomen', aldus de officier. Zij vond wel dat zo'n aanrijding 'in principe' iedereen kan overkomen. 'Het ook voor de verdachte een hele nare ervaring zijn geweest', besefte de officier. Zij eiste een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. Uitspraak over twee weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
39.1%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
31.3%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.4%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




kwijt / misdaad in je straat

Gestolen fiets in Drachten

Gestolen fiets in Drachten



regionaal nieuws

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek