Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Eis 2 jaar voor 'gevaarlijke chauffeur'

do 6 maart 2008, 21.16 uur

LEEUWARDEN - Zelf had de 23-jarige bestuurder uit Sint Annaparochie al toegegeven dat hij altijd wel wat harder rijdt dan de maximumsnelheid. Op 31 augustus vorig jaar -op zijn verjaardag- knalde de man met zeer waarschijnlijk een veel te hoge snelheid met zijn BMW frontaal op de VW Polo van een 24-jarige vrouw uit Marrum. De vrouw raakte in coma en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De officier van justitie eiste donderdag tegen de BMW-bestuurder een gevangenisstraf van twee jaar en een rijontzegging van vier jaar. 'Er hadden heel veel doden kunnen vallen', merkte de officier op. Dat dat niet was gebeurd noemde een van de rechters 'een wonder'. De verdachte had de pech dat een onopvallende politieauto hem achtervolgde toen hij met hoge snelheid -tussen de 140 en 150 kilometer per uur- over de Bredyk bij Finkum reed. 80 kilometer per uur is daar het maximum.

In een onoverzichtelijke bocht, vlak voor een verhoogde brug, haalde de verdachte in. Hij raakte een tegemoetkomende Volvo -met daarin een gezin met drie kinderen- in de flank, waarna hij op de auto van de Marrumse botste. De verdachte was die avond naar een feestje van een collega geweest, waarna hij in Ferwert nog een café had bezocht. Hij was met twee collega's op weg naar Leeuwarden. Een van die collega's, een 20-jarige Ferwerter, liep een hersenschudding op.

De verdachte had een alcoholpromillage van 1,61. Omdat hij beginnend bestuurder is, is dat acht keer hoger dan is toegestaan. Hij was een gewaarschuwd man. De politie had hem al tweemaal, in 2003 en in 2005, aangesproken op zijn gevaarlijke rijgedrag. In mei vorig jaar kreeg hij een proces verbaal aan de broek omdat hij 125 had gereden op een 80 kilometerweg. 'Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier een heel gevaarlijke chauffeur voor me zit', merkte een van de rechters op. De rechtbank doet op 20 maart uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

PowNed bezoekt Ameland vanwege Sunneklaas-meeting

PowNed bezoekt Ameland vanwege Sunneklaas-meeting

regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.5%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'