Account
Logo
Zoeken
15.4 °C
Foto: WâldNet |  De brandweer aan het werk in Zwaagwesteinde

Storm zorgt voor schade in de regio

za 1 maart 2008, 14.02 uur

BURGUM - De storm die door de regio raast laat op diverse plekken kleine vernielingen achter. Hieronder een overzicht van de meldingen die de brandweer heeft gehad. Tevens vindt u in het fotonieuws meer beelden van schade die de storm heeft achtergelaten.

Losgeslagen skûtsje
In de Stroobosser Trekvaart sloeg een skûtsje, dat aan de Trekweg lag afgemeerd, los. Doordat de mast achter bomen bleef hangen, werd voorkomen dat het schip wegwoei. Met behulp van de eigenaar heeft de politie het schip weer stevig vastgebonden.

Schade bij nieuwe landbouwmuseum
De storm zorgde ervoor dat bij het in aanbouw zijnde landbouwmuseum in Earnewâld een hooiberg vernield werd.

11.45 uur - Tjaarda, Drachten
Bij de Tjaarda flats waren platen van één van de flats losgewaaid. De brandweer van Drachten kwam ter plaatse om met de ladderwagen een aantal loszittende stukken te verwijderen. Op deze manier was het gevaar van loswaaiende platen geweken.

11.48 uur - Kleasterwei, Ferwert
Een dikke tak brak in Ferwert en boorde zich in het dak van de nabijgelegen woning. De woning raakte hierdoor op de bovenverdieping beschadigd. De brandweer heeft samen met de gemeente en de hoogwerker van Dokkum de tak verwijderd.

11.50 uur - Flearen, Harkema
Aan de Flearen in Harkema moest de brandweer van Surhuisterveen in actie komen. Een boom stond scheef en werd afgezaagd. Ook van een conifeer werd een tak afgehaald.

11.15 uur - Tsjerkestrjitte, Kollumerzwaag
Stenen en dakpannen op en rond de schoorsteen van een huis lieten los. De Kollumer brandweer heeft de losse delen eraf gehaald zodat er geen rondvliegende stenen of delen meer zijn.

12.55 uur - Einekoai, Hurdegaryp
Het bovenste gedeelte van een boom aan de Einekoai in Hurdegaryp was afgebroken door de storm. De brandweer van Burgum is ter plaatse gekomen om het deel af te zagen zodat de onveilige situatie verdween.

13.05 uur - Bovenweg, Zwaagwesteinde
Het zink van een dakkapel aan een woning aan de Bovenweg was er afgewaaid. De brandweer van Zwaagwesteinde werd ingezet om het weer vast te zetten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
9.1%
Nee  
90.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog