Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

Mannen begluurden plassende vrouwen

di 15 januari 2008, 15.39 uur

LEEUWARDEN - Drie mannen uit Smallingerland en Achtkarspelen zijn door de politie opgepakt omdat ze in de afgelopen tien jaar op dorpsfeesten regelmatig plassende vrouwen begluurden en betast hebben. Het drietal werd op 12 januari aangehouden voor het zedenmisdrijf. Het gaat om een 57-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen en twee mannen uit de gemeente Smallingerland van 39 en 67 jaar. De drie hebben op de feesten - in ieder geval - in Friesland vele malen vrouwen, die plasten in de buitenlucht, van zeer dichtbij begluurd. Soms werd daarbij het kruis van de vrouwen betast.

De drie gingen vaak gezamenlijk - en een enkele keer afzonderlijk - met dat doel op pad. Twee vrouwen deden aangifte van aanranding, de één in september 2004, de ander in september 2005. Het onderzoek leverde destijds niets op. In september 2007 werd opnieuw aangifte gedaan van een soortgelijk feit. Dankzij de informatie die toen werd geleverd kwam er meer duidelijkheid over de identiteit van de verdachten en kon de politie deze aanhouden. De drie hebben inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Omdat uit het onderzoek blijkt dat de mannen tientallen keren op pad zijn geweest, willen politie en OM graag in contact komen met vrouwen die slachtoffer zijn geweest én met getuigen. Het drietal is dinsdag geleid voor de rechter- commissaris.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.7%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!