Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Dokkum: in 2008 geen stadsfeesten

do 3 januari 2008, 11.27 uur

DOKKUM - De stadsfeesten die iedere vier jaar in Dokkum worden gehouden, kunnen in 2008 niet doorgaan. Dat heeft de Stichting Stadsfeesten Dokkum vandaag laten weten. Een kleiner feest organiseren is volgens de organisatie geen optie: "Een uitgekleed of zo u wilt gestript feest past niet in de traditie van 54 jaar Stadsfeesten."

Een van de redenen van het niet door kunnen gaan van de feesten zijn de stijgende kosten van het evenement. Met name kosten van de verzekering tegen calamiteiten, beveiliging en toezicht zijn de laatste jaren flink gestegen. Tegenover de toenemende kosten staan afnemende opbrengsten. De collectes onder de bevolking leveren weinig op en het draagvlak bij het bedrijfsleven neemt af. Het budget van de gemeente Dongeradeel laat geen financiële steun toe.

Hierdoor is er een verhoogde werkdruk op de bestuurders die in toenemende mate veel van hun vrijwilligerstijd verloren zien gaan aan het genereren van gelden, aan de papieren rompslomp van vergunningen, voorschriften en wettelijke beperkingen in plaats van aan de werkelijke organisatie van de feestelijkheden.

De stichting betreurt dat de Stadsfeesten moeten worden stopgezet. Het bestuur beraadt zich over “hoe nu verder”, maar in die tussentijd kunnen zij geen verplichtingen op zich nemen. De stichting organiseert onder andere ook de Koninginnedag in Dokkum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum




kwijt / misdaad in je straat

Wie mist deze sleutel?

Wie mist deze sleutel?


regionaal nieuws

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten