Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

'Pittige' chauffeur botste op brommer

do 15 november 2007, 20.04 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie eiste donderdag bij de Leeuwarder rechtbank tegen een 20-jarige automobilist uit Nij Beets een werkstraf van 180 uur en een rijontzegging van twee jaar,waarvan een jaar voorwaardelijk. De Nij Beetser had op 8 september op de Mercurius in Heerenveen een bromfietser aangereden. Het slachtoffer wilde linksaf slaan om de inrit van het Friesland College op te rijden, toen hij door de jeugdige bestuurder van achteren werd aangereden.

De verdachte had veel te hard gereden. Volgens de ongevalsanalyse van de politie reed de Nij Beetser tussen de 93 en 95 kilometer per uur -50 is op die plek het maximum- toen hij abrupt moest afremmen voor de bromfietser. De automobilist had twee brommers gevolgd, omdat, zo verklaarde hij indertijd bij de politie, hij het 'leuk' vond om achter ze aan te rijden. Hij deed dat indertijd wel vaker. 'Het is leuk om te laten zien hoe hard je kunt', had hij verklaard.

Zelf omschreef de verdachte, die ongeveer een jaar zijn rijbewijs had, zijn manier van rijden destijds als 'pittig' en 'sportief'. Na het ongeval zou hij een stuk rustiger zijn gaan rijden. De bromfietser had de auto niet gezien. Pas op het moment dat hij piepende banden hoorde, had de jongen in de gaten dat er iets aan de hand was. Hij werd geschept en belandde via de motorkap van de auto op het wegdek.

De jongen liep een gebroken pols op en diverse kneuzingen en schaafwonden. Het rijbewijs van de Nij Beetser werd meteen ingenomen. Hij is het vier maanden kwijt geweest. De officier van justitie vindt dat de 20-jarige zich schuldig heeft gemaakt aan 'roekeloos rijgedrag'. Omdat de zaak lang op de plank is blijven liggen, vorderde de officier een lagere straf dan hij eigenlijk had willen eisen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer