Account
Logo
Zoeken
21.6 °C
Protest tegen uitbreiding 'kuikenboer'
© WâldNet

Protest tegen uitbreiding 'kuikenboer'

wo 7 november 2007, 15.15 uur

HARKEMA - Zo'n 32 buurtbewoners zijn tegen de uitbreiding van het vleeskuikenbedrijf Baas aan de Betonwei 26 in Harkema. Het bedrijf - gelegen naast Themapark de Spitkeet - heeft de gemeente Achtkarspelen gevraagd om te kunnen uitbreiden tot een onderneming met meer dan 140.000 kippen.

Nadat de vergunningen officieel werden aangevraagd, werd duidelijk dat veel buurtbewoners tegen de uitbreiding van het bedrijf zijn. De buurtbewoners hebben Mr. E.J. Postma uit Surhuizum ingeschakeld om hen bij te staan in hun strijd tegen de uitbreiding. De heer Postma heeft namens de omwonenden bezwaren tegen de aangevraagde milieuvergunning en bouwvergunningen ingediend.

Donderdagavond zal de gemeenteraad van Achtkarspelen ook haar visie moeten geven. Tijdens de raadsvergadering komt het eerste deel van de uitbreidingsplannen aan de orde. Omdat het ter plaatse geldende bestemmingsplan verouderd is en de uitbreiding niet past in het huidige bestemmingsplan heeft de gemeenteraad een beslissende stem over het al dan niet doorgaan van de bouwplannen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers




regionaal nieuws

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding






Poll: Als er een AZC in Dokkum komt. Wat is de beste plek?

Watertorenbuurt  
34%
Kalkhuisplein  
10.3%
Trije Terpen  
55.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!