Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Gevecht bij pinautomaat krijgt vervolg

di 28 augustus 2007, 20.39 uur

LEEUWARDEN - Een 79-jarige Dokkumer zat dinsdag tegenover de politierechter omdat hij zich op 14 juni zou hebben misdragen bij de pinautomaat aan de Grote Breedstraat in zijn woonplaats. De man kreeg ruzie met een 29-jarige plaatsgenote die in een scootmobiel zat. De Dokkumer vond het overdreven dat de vrouw de pinautomaat 'als telefooncel' gebruikte, zei hij dinsdag. De rechter besloot de zaak aan te houden omdat de politie om de een of andere reden twee belangrijke getuigen niet had gehoord.

De verdachte zei dat hij netjes op zijn beurt had gewacht bij de pinautomaat bij het postkantoor. De vrouw in de rolstoel was aan het pinnen en kreeg tegelijkertijd een telefoontje. Op het moment dat hij dacht dat de Dokkumse klaar was met pinnen, dook ze volgens de verdachte 'het loket nog dieper in' en ging ze door met bellen. De man zei er wat van, waarop de vrouw geweigerd zou hebben om aan de kant te gaan. Toen de Dokkumer haar een handje wilde helpen, liep het uit de hand.

Omdat de rolstoel op de rem stond, wurmde de man zich tot voor de pinautomaat. Vervolgens zou de vrouw de rolstoel in de achteruit hebben gezet en 'als een raket' op hem af zijn gereden. Daarna zou de vrouw geprobeerd hebben hem in het gezicht te krabben. Volgens de Dokkumer heeft hij de vrouw daarop 'puur uit zelfverdediging' een paar klappen gegeven. Volgens de vrouw zou hij haar met de vuist in het gezicht hebben geslagen en haar bril op de grond kapot hebben gestampt.

Een getuige had verklaard dat de bejaarde man de vrouw uit de scootmobiel had getrokken. Maar er waren ook twee mannelijke getuigen die zich bij de politie hadden gemeld met een lezing die op veel punten overeenkwam met het verhaal van de verdachte. Merkwaardig genoeg wilde het duo geen officiële getuigenis afleggen. En dat was vreemd, vond de advocaat. Die verzocht om de twee mannen alsnog te horen bij de rechter-commissaris. De politierechter was het daarmee eens en hield de zaak aan voor nader onderzoek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'