3.3 °C

Laatste bekerwedstrijd Drogeham

zo 26 augustus 2007, 13.21 uur

DROGEHAM - Zaterdag had Drogeham haar derde en laatste bekerwedstrijd. Op het programma stond Suawoude. Op papier zou dit een overwinning voor Drogeham moeten worden, Suawoude komt uit in de zesde klas en Drogeham in de vijfde klas.

De wedstrijd begon om half 3. Drogeham probeerde verzorgd spel op de mat te leggen. Dat lukte vaak ook tot aan de 16 meter, het resulteerde echter niet in doelgerichte pogingen. Suawoude hanteerde regelmatig de lange bal. Dit resulteerde wel in een goal. Een lange bal viel achter de verdediging van Drogeham en werd door een speler van Suawoude opgepikt. Hij maakt het koelbloedig af en Drogeham stond met 0-1 achter. Na een kwartier tegen de achterstand te hebben aangekeken werd de stand 1-1. Dit werd gedaan door een prachtig afstandschot van Hans Gellert. Dit gaf Drogeham weer wat vertrouwen. Op slag van rust nam Drogeham de leiding in het duel. Meindert-Jan van Dijk gaf een voorzet vanaf de rechterkant en werd heel ongelukkig door een eigen speler van Suawoude ingekopt. 2-1 voor Drogeham. Na de rust zakte het spel van beide kanten enigszins in. Daardoor kon Suawoude met iets meer fysieke kracht aandringen. Via een perfect uitgevoerde snelle counter over de flanken gaf Jan Spinder de bal precies op maat voor wederom Hans Gellert. Deze kopte de bal keurig in en het stond 3-1 voor Drogeham. Na deze goal kon Drogeham de wedstrijd rustig uit voetballen en behaalde Drogeham daarmee de tweede overwinning op rij. Helaas voor Drogeham speelde Twijzel 2-2 tegen TFS en ging daarmee door naar de tweede ronde van de beker.