Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Voetballer Birdaard voor de rechter

di 19 juni 2007, 14.36 uur

LEEUWARDEN - Al na drie minuten spelen was het goed mis tijdens de voetbalwedstrijd tussen de tweede elftallen van Trynwâldster Boys en Fc Birdaard, op 24 maart 2005 in Oentsjerk. Een speler van de thuisploeg brak zijn enkel op twee plaatsen, na een sliding van een tegenspeler. De voetballer die de sliding had ingezet, een 20-jarige inwoner van Birdaard, moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden, op verdenking van zware mishandeling. Volgens de verdachte is het nooit zijn bedoeling geweest de tegenstander onderuit te halen.

Het gebeurde al in de derde minuut van de wedstrijd. De speler van de Boys kwam aan de bal en speelde hem een paar meter voor zich uit. De lezing van de Birdaardster is dat hij te laat een sliding inzette, waardoor hij de tegenspeler met het scheenbeen raakte. Volgens hem is het slachtoffer omhoog gesprongen en verkeerd terechtgekomen op het kunstgras. Hij ontkende dat hij, zoals beweerd werd, met een gestrekt been was ingekomen. Hij sprak van 'een half gestrekt been'. Het slachtoffer had het idee dat hij onderuit gehaald werd. Hij zakte vervolgens door zijn enkel en hoorde het bot kraken.

Volgens een teamgenoot van het slachtoffer zette de speler van Birdaard 'een vliegende tackle' in. Een andere speler van de Boys had zelfs gezien dat de Birdaardster met twee gestrekte benen inkwam, terwijl hij met geen mogelijkheid bij de bal kon. Een medespeler van de verdachte onderschreef de versie van zijn teamgenoot. Het slachtoffer zit in het leger en heeft een poos niet kunnen werken. De man diende een schadevergoeding in van ruim 1372 euro.

De officier van justitie vond dat de speler van Birdaard zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling. De officier eiste een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur, plus betaling van de schadeclaim. De advocaat van de voetballer sprak van 'domme pech'. De politierechter doet op 3 juli uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid