Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

30 maand celstraf voor verkrachter

do 19 april 2007, 15.05 uur

LEEUWARDEN - Een 35-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 30 maand celstraf (2½ jaar) door de rechtbank in Leeuwarden. De rechters achtten bewezen dat hij in de vroege uren van 21 december een 13-jarig meisje uit Oostrum heeft verkracht langs de Tichelwei tussen Oostrum en Dokkum. De officier van justitie eiste twee weken terug 42 maanden cel. Naast de celstraf moet de Groninger een schadevergoeding van 2455,93 euro betalen aan slachtoffer.

De rechtbank acht bewezen dat de Groninger het meisje heeft verkracht. Er is weliswaar geen sprake geweest van geslachtsgemeenschap, dat heeft het meisje weten te voorkomen door telkens weg te rollen. De man heeft het
meisje gedwongen met hem te tongzoenen, ook dat wordt juridisch beschouwd als verkrachting. De veroordeling is vooral gebaseerd op het signalement dat het slachtoffer heeft gegeven van zowel de verkrachter als de auto waarin hij zich verplaatste.

Verder werd de stukgesneden onderbroek die werd gevonden op bouwplaats waar de Groninger als stucadoor werkte beschouwd als bewijs, evenals het bandenspoor vlakbij de plek waar het meisje is verkracht. Door een optelsom van al die zaken is de rechtbank ervan overtuigd geraakt dat de Groninger de dader is. Het slachtoffer is volgens de rechters 'op brute wijze' verkracht. Het meisje werd hardhandig aangepakt en met een mes bedreigd.

"Een onbegrijpelijke handelwijze", volgens de rechtbank, zeker omdat de Groninger gehuwd is en dochters heeft in dezelfde leeftijd als het slachtoffer. De man was het duidelijk niet eens met de straf, net als zijn familie op de publieke tribune, getuige het rumoer. "Dit is toch idioot", zei de Groninger, terwijl hij werd weggevoerd door de partketpolitie. Hij tekende meteen hoger beroep aan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof