Account
Logo
Zoeken
7 °C

Noardburgum roept wethouder op matje

di 17 april 2007, 21.40 uur

NOARDBURGUM - De zorgen rondom de 'snelle' Zevenhuisterweg in Noardburgum blijven bestaan. In 2004 sprak de heer Ytsma namens zo'n 100 Noardburgumers de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel toe. Hij besloot destijds zijn betoog met de woorden: "Mocht één van onze ouderen of kinderen een ongeluk krijgen dan kunnen jullie niet zeggen dat jullie het niet wisten. Dan zit het bloed ook aan jullie handen."

De noodkreet was destijds niet aan dovemansoren gericht want na een halfjaar maakte de gemeente op pro-actieve wijze bekend dat de snelheidsproblematiek in het dorp zou worden aangepakt. Tot verbazing van veel Noardburgumers zijn de geplaatste verkeersremmers al weer weggehaald. Volgens wethouder Prins van Tytsjerksteradiel is hiervoor gekozen omdat de betreffende paaltjes in korte tijd zeker tot driemaal toe omver werden gereden.

In een brief aan de gemeente laat de heer Ytsma namens de buurtvereniging weten dat men hoogst verbaasd is over de gang van zaken. De buurtbewoners zijn teleurgesteld en het veiligheidsgevoel onder de Noardburgumers is weer nihil nu de verkeersremmers weg zijn gehaald. "De weg is weer een racebaan en we houden elke dag ons hart vast en hopen dat onze kinderen de onveilige situatie overleven...." aldus Ytsma in de geschreven brief aan de gemeente.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
56.3%
Nee  
20.7%
Geen idee  
23.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp





regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts