Account
Logo
Zoeken
11.1 °C

Zelfde eis mishandeling Paardendagen

di 13 maart 2007, 15.40 uur

LEEUWARDEN - Op 30 januari werden drie mannen, twee Driesumers van 18 en 20 jaar en een 21-jarige Wouterswoudster, veroordeeld wegens mishandeling. Tijdens de Paardendagen in Wouterswoude, eind juli vorig jaar, had het drietal een man in een weiland bij de feesttent geschopt en geslagen, onder andere tegen het hoofd. De vriendin van het slachtoffer wist erger te voorkomen, door bovenop haar vriend te gaan liggen. De drie kregen werkstraffen -variërend van 180 tot 240 uur, voorwaardelijke celstraffen en elektronisch toezicht. Eén veroordeelde moest een training agressiebeheersing volgen. Twee verdachten werden vrijgesproken.

Een 22-jarige Driesumer, de broer van de 20-jarige, bleef nog een poosje in het ongewisse. De officier van justitie had tegen hem een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. De rechtbank deed eind januari - nog - geen uitspraak omdat men wou dat de mogelijkheid van elektronisch toezicht werd onderzocht door de reclassering. Dat onderzoek heeft inmiddels plaatsgevonden.

De uitslag was positief, maar de officier van justitie zag daarin geen aanleiding om van de eerdere eis af te wijken. De verdachte had eind januari nog werk, nu niet meer. Mede daarom en vanwege de ernst van de feiten besloot de officier om opnieuw een onvoorwaardelijke celstraf te eisen. De uitspraak volgt over twee weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
62.1%
Nee  
17.9%
Geen idee  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Verliefde gevangenisbewaarder (24) lekte geheimen aan gevangene

Verliefde gevangenisbewaarder (24) lekte geheimen aan gevangene



ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp



regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts