Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Weer 6 maand cel voor eigenaar Luxor

di 20 februari 2007, 10.05 uur

LEEUWARDEN - De eigenaar van Luxor Onbezorgd Zorgzaam uit Hurdegaryp, een 50-jarige man uit Voorburg, is ook in hoger beroep veroordeeld tot een half jaar de cel. De man heeft geld afkomstig uit zogeheten persoonsgebonden budgetten (pgb's) achterover gedrukt. Luxor beheerde het geld voor degenen die in aanmerking kwamen voor pgb's.

De slachtoffers zijn mensen die - bijvoorbeeld vanwege een handicap - extra zorg nodig hebben. Die zorg kon naar eigen keus ingekocht worden met het geld uit de de pgb's. In september 2005 startte zorgverzekeraar De Friesland een onderzoek naar de handel en wandel van het zorg- en adviesbureau uit Hurdegaryp. Medio november vorig jaar besteedde het TROS-programma Opgelicht aandacht aan de eigenaar van Luxor. Sommige gedupeerden gingen voor duizenden euro's het schip in.

De eigenaar van Luxor besteedde het geld onder meer aan luxe artikelen en een vakantie. Het gerechtshof in Leeuwarden bepaalde dat de man een kleine 78.000 euro aan schadevergoedingen moet betalen. In juli vorig jaar werd de man al tot een half jaar cel veroordeeld. Hij ging in beroep, maar ook het gerechtshof legde zes maanden op. Een werkstraf zou volgens het hof geen recht doen aan de ernst van de feiten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.8%
Nee  
6.1%
Geen mening  
6.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381