Account
Logo
Zoeken
11.3 °C

Geen cel mishandeling op Paardendagen

di 30 januari 2007, 16.46 uur

LEEUWARDEN - Een paar van de jongemannen die eind juli vorig jaar tijdens de Paardendagen in Wouterswoude een man hebben mishandeld, werden dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot werkstraffen. Twee verdachten, een 18-jarige inwoner uit Wouterswoude en een 22-jarige Driesumer werden vrijgesproken. De Driesumer kreeg wel een rijontzegging van 7 maanden en een boete van 1130 euro, voor rijden met drank op en een mishandeling in maart 2006 in Dokkum.

Een eveneens 22-jarige Driesumer weet nog niet waar hij aan toe is. De rechtbank wil dat onderzocht wordt of de man in aanmerking kan komen voor elektronisch huisarrest. De officier van justitie had twaalf maanden cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. De broer van de Driesumer had al een enkelbandje om. Hij kreeg een werkstraf van 200 uur, zes maanden cel voorwaardelijk en hij moet een training agressiebeheersing volgen. Als de reclassering dat nodig acht, moet hij zich laten behandelen. Een 21-jarige Wouterswoudster en een 18-jarige Driesumer kregen werkstraffen van resp. 240 en 180 uur en zes maanden cel voorwaardelijk. De 21-jarige moet ook de 26 uur durende agressietraining volgen.

De verdachten hebben een man zwaar mishandeld op 29 juli, tijdens Paardendagen. De vijandelijkheden begonnen in de feesttent. De oudste van de twee broers had klappen gekregen. Hij dacht dat het slachtoffer de dader was, wat later niet zo bleek te zijn.

De jongere broer rende achter het slachtoffer aan en kreeg al gauw versterking. In een weiland kreeg het slachtoffer het zwaar te verduren. Er werd op hem ingeslagen en geschopt, ook tegen het hoofd. De rechtbank noemde het optreden van de vriendin van de man 'heldhaftig'. Zij ging op haar vriend liggen om te voorkomen dat hij nog langer tegen het hoofd werd getrapt. De rechtbank kon zich niet aan de indruk onttrekken dat de veroordeelden overmatig veel hadden gedronken. De mannen moeten aan het slachtoffer een schadevergoeding van 2244, 20 euro betalen. De zaak tegen de 22-jarige Driesumer wordt op 13 maart voortgezet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
62.3%
Nee  
19.3%
Geen idee  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Verliefde gevangenisbewaarder (24) lekte geheimen aan gevangene

Verliefde gevangenisbewaarder (24) lekte geheimen aan gevangene



ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp



regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts