Account
Logo
Zoeken
10 °C
Reddingsboot Gebroeders Luden thuis
Foto: Menno van de Woude

Reddingsboot Gebroeders Luden thuis

za 13 januari 2007, 0.05 uur

DOKKUM - Vrijdag is de reddingboot Gebroeders Luden officieel door de KNRM overgedragen aan 'De Stichting tot behoud van de reddingboot Gebroeders Luden'. Het schip is hiermee na 31 jaar actieve dienst in Nederland en 10 jaar in IJsland weer terug in het gebied waar het is ontworpen.

Nadat bekend werd dat het schip uit de vaart zou worden genomen is meteen contact gezocht met de IJslandse eigenaar. Deze voelde de bijzondere waarde van de reddingsboot goed aan en gunde het aan de stichting. Deze heeft met vrijwilligers gewerkt aan het in oude staat brengen van het schip.

Na een bijeenkomst waar toespraken waren van de wethouders Bakker (De Marne) en Appelhof (Dongeradeel), de heer Broersma uit Metslawier en de heer Wijbenga van de KNRM, overhandigde de laatste genoemde symbolisch een reddingsboei aan de voorzitter van de stichting. Hierna volgde nog een demonstratie van een reddingsvlet dat door de KRNM in Noordwijk wordt gebruikt. Het officiële deel van de bijeenkomst werd afgesloten met de vertoning van een film over het reddingswezen en de 'Luden' in het bijzonder.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad








regionaal nieuws

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen