Account
Logo
Zoeken
6.8 °C

Werkstraf voor bekrassen celdeur

vr 22 december 2006, 16.40 uur

LEEUWARDEN - Het verblijf in een politiecel is in principe gratis, mits daar ook nog dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. Een 19-jarige Ureterper had op 7 september 2006 in de deur van een cel van het gerechtsgebouw in Leeuwarden staan krassen. De teksten waren deels vriendelijk van aard -over de vriendin van de arrestant- en onvriendelijk, jegens de politiemensen die hem hadden opgesloten. Politierechter Bauke Jansen bestrafte de baldadige bui van de jongeman vrijdag met een werkstraf van tien uur.

De Ureterper had op zich een knappe prestatie geleverd. Hij had met veel geduld de teksten met het palletje van de rits van zijn gulp in de celdeur gekrast. Zijn pech was dat de bewakingscamera de actie van begin tot eind feilloos had geregistreerd. Volgens justitie had het ruim 700 euro gekost om de deur te repareren.

Onzin, volgens de verdachte, omdat de deur van boven tot onder was volgeschreven met de teksten van zijn voorgangers. De rechter legde de schadeclaim om diezelfde reden naast zich neer. Hij gaf de Ureterper een werkstraf omdat de man bijzonder krap bij kas zit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
85.1%
Nee  
9%
Geen mening  
6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!