Account
Logo
Zoeken
20.6 °C

1350 kilo vuurwerk in Wijnjewoude

do 23 november 2006, 13.12 uur

WIJNJEWOUDE - In een woning aan de Welfingstritte in Wijnjewoude heeft de politie dinsdag 1350 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het betreft volgens de politie een "behoorlijke vangst." Een 59-jarige man uit Wijnjewoude werd bij de actie aangehouden. De zaak heeft verband met een grote vangst in Assen. Daar werden dinsdag twee garageboxen aan de Einsteinlaan leeggehaald met 4000 kilo vuurwerk. Hierbij werden een 46-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Assen aangehouden.

Een interregionaal vuurwerkteam, samengesteld uit medewerkers van de regionale milieuteams van Groningen, Friesland en Drenthe, is de afgelopen dagen druk in de weer geweest met de aanhoudingen. In totaal werden bij diverse acties vijf verdachten aangehouden. Het team is vanaf half september bezig met de onderzoeken naar de handel en illegale opslag van zwaar vuurwerk.

De onderzoeken richten zich met name op de handel en opslag vanwege de extreme gevaarzetting. Het in beslag genomen vuurwerk bestaat uit vuurwerk uit de zwaarste klasse qua gevaarzetting, en mag in de regel alleen met een speciale vergunning bij evenementen worden gebruikt. In handen van amateurs zijn de flowerbeds, mortierbommen en de altijd illegale lawinepijlen levensgevaarlijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers




regionaal nieuws

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding






Poll: Als er een AZC in Dokkum komt. Wat is de beste plek?

Watertorenbuurt  
34%
Kalkhuisplein  
10.3%
Trije Terpen  
55.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!