Account
Logo
Zoeken
14.3 °C

Henk van R. (Luxor) in TROS Opgelicht

di 14 november 2006, 15.44 uur

HURDEGARYP - Dinsdag is in het programma Opgelicht een reportage te zien over Henk van R. van het voormalige Luxor. Het bedrijf kocht zorg in voor mensen met een persoonsgebonden budget (PGB). Via de PGB's wist Van R. geld te onttrekken van hulpbehoefende mensen. Zo werd van de 23-jarige gehandicapte Gerrit Visser 23.000 euro gestolen. Van R. is inmiddels door de rechter veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en hij moet zeven gedupeerden zo'n 90.000 euro terugbetalen.

Henk van R. adverteerde regelmatig in kranten (en ook op deze site) en Gerrit was één van de mensen die de dupe werd. Gerrit heeft 24 uur per dag aandacht en zorg nodig en hij krijgt via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten een budget van 80.000 euro per jaar. Met dit geld kunnen de ouders zelf bepalen welke zorg er wordt ingekocht en bij wie.

In de krant zag de familie een advertentie staan van het bedrijf Luxor Onbezorgd Zorgzaam dat werd geleid door de vijftiger Henk van R. Het bedrijf specialiseerde zich in het administreren van persoonsgebonden budgetten en regelt het hele traject van inkoop van zorg. In september 2005 kwam het slechte nieuws dat Henk van R. de pgb-gelden van zijn cliënten gebruikte om schulden af te betalen en om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien. Een klein deel gebruikte hij slechts voor het inkopen van zorg.

Het programma Opgelicht is 14 november te zien op Nederland 1. Klik hier voor uitzending (laatste 11 minuten)

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter

Fietser gewond na botsing met scooter



Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
16.7%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
4.2%
Iets anders....  
79.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto