Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Open brief aan alle Strawelte fans

wo 4 oktober 2006, 17.15 uur

DROGEHAM - Naar aanleiding van eerdere berichtgeving over de eens zo populaire band Strawelte willen de andere bandleden zich via onderstaande open brief richten aan hun fans. Redactie.

4 oktober 2006

Open brief aan alle Strawelte fans

Twee weken geleden maakte WâldNet melding dat oud Strawelte's gitarist Paul Alma de oefenruimte weer heeft opgezocht en als zanger/gitarist, aangevuld met niet Strawelte muzikanten, optredens gaat verzorgen. Dit onder de naam Strawelte. Graag zouden wij het volgende duidelijk willen maken:

Bij de mensen die het eigenlijk zouden moeten weten, is het niet bekend dat Strawelte op korte termijn weer op het podium gaat staan. Links en rechts horen we al ruim een jaar geruchten, lezen dit ook, maar we zijn tot op heden niet benaderd. We weten dus officieel van niks maar zijn boven al niet van plan om op korte termijn weer op het podium te staan.

De naam Strawelte zelf is al bijna 20 jaar een begrip bij oudere jongeren in muziekminnend Friesland welke te danken was aan de band zelf, mensen welke direct bij de band betrokken waren, de regionale kranten, de provinciale en lokale radiostations en boven alles…… de fans.

De bandnaam Strawelte behoort echter toe aan de band en management, en is - om alles zuiver te houden al vele jaren geleden notarieel als Stichting en later middels domeinnaamregistratie vastgelegd. Dit natuurlijk om te voorkomen dat iemand er met de naam van door gaat, iemand cd’s uitgaat brengen uit naam van Strawelte of op een andere manier er gebruik of misbruik van gaat maken.

Zoals Jacob Haagsma van de Leeuwarder Courant ooit de term “Willepunk “ bedacht voor de muziek van Strawelte, zo is de Willepunk van Strawelte synoniem aan o.a. Foppe, Sjoerd, Harry, Wâldfrysk, Teiwaar Yn Tytsjerksteradiel, Henkie Nobach, een volle zaal, feest, fans en gezelligheid. Kortom het Strawelte gevoel!!

Niks staat natuurlijk een oud-bandlid in de weg om op welke manier dan ook Strawelte nummers op welke wijze dan ook ten gehore te brengen maar nimmer onder de bandnaam Strawelte. Zo heeft Foppe 5 jaar terug op Kaaspop in Kollum zijn Strawelte repertoire vertolkt maar dan wel onder de naam - en met de mannen van - Code Red.

Dus is het initiatief als zodanig van Paul Alma om zonder ons medeweten Strawelte nieuw leven in te blazen in deze dan ook geheel voor eigen rekening. Het wekt valse verwachtingen en heeft in die hoedanigheid helemaal niks met de Willepunk band Strawelte - zoals een ieder die kent van de laat jaren 80 - van doen.

Nu er dus serieuze berichtgeving en plannen zijn m.b.t. de terugkeer van Strawelte en het verwachtingspatroon wat daar mee samenhangt, willen we daarom de zaken helder houden. Eén oud bandlid, welke niet de originele zanger was en in essentie ook niet origineel bandlid (Aan Cor de Haan, Johannes Stienstra, Freddy Ploeg en Foppe Land de eer) kan zich niet met buitenstaanders zich als zijnde Strawelte op het podium presenteren.

Fans van het oude stempel welke op de affiche Strawelte afkomen met Paul als zanger / gitarist en een aantal buitenstaanders als medebandleden zullen zich niet kunnen identificeren met de Strawelte zoals ze die kenden en/of ooit live zagen optreden. De jonge - en wie weet - nieuwe fans die de band nooit live hebben kunnen zien spelen en daarentegen een bepaald verwachtingspatroon hebben, zullen dan ook van een koude kermis thuiskomen.

Gaan jullie echter voor bijvoorbeeld de Strawelte Karaoke Show of Paul Sings Strawelte Songs dan zullen jullie niet teleurgesteld zijn. We zijn ervan overtuigd dat zowel Paul als zijn mede muzikanten met verve de Strawelte nummers kunnen vertolken maar - en misschien ten overvloede - niet onder de naam Strawelte.

Publiek geheim is echter dat Strawelte al sinds de afscheidsconcerten de intentie heeft gehad op het moment dat het hun uitkwam weer een klein aantal optredens te verzorgen. Zo door de jaren heen is bij ons altijd vraag geweest naar de helaas uitverkochte cd’s en lp’s en zijn we ervan overtuigd dat veel mensen de band live willen zien.

Nu we ondertussen wat meer vrije tijd hebben, begint het links en rechts wel weer “Te Broeien” maar concrete plannen zijn er vooralsnog niet. Wel zijn er al sinds de vorige eeuw concrete plannen om de internetsite – www.Strawelte.nl - inhoud te geven waar alle maar dan ook alle informatie over de band te vinden is. Geregeld een kijkje nemen en je blijft van de ontwikkelingen op de hoogte!

Namens STRAWELTE
De bandleden Foppe Land en Sjoerd Plantinga
Oud bandlid en manager Klaas Land

Ps:
In 2008 is het 20 jaar geleden dat de - overigens bescheiden - Friestalige muzikale Willepunk erfenis zijn oorsprong vond. Nog even geduld en grote kans dat we weer van een - beperkt - aantal Strawelte concerten kunnen gaan genieten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!