Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Zorg bundelt krachten onder Pasana

zo 30 juli 2006, 14.45 uur

DOKKUM - Met ingang van 1 januari 2007 beschikt Noordoost Friesland over een zorgketen waarbij Talma Sionsberg, Stichting Bejaardenverzorging Ameland, Zorgcentra Dongeradeel en Zorgcentrum Talma Veenwouden onder één vlag samenwerken onder de naam Pasana. Met deze bundeling van krachten speelt Pasana een voortrekkersrol in de Nederlandse gezondheidszorg. De namen van de locaties van Pasana blijven gewoon bestaan.

Door de deelnemende partners wordt de opvatting gedeeld dat behoeften en wensen van de cliënt leidraad zijn. Aanbieders dragen zorg voor een geïntegreerd, flexibel en cliëntvolgend aanbod, toegesneden op de behoefte van cliënten. Dit vraagt dus om maatwerk. De gezondheidszorg in de regio dient in de ogen van de betrokken partners daarom meer samenhangend te worden georganiseerd dan nu het geval is. Deze opvatting is gebaseerd op de gedachte dat kwalitatief hoogstaande zorg het beste geleverd kan worden zonder overlappingen, hiaten of tegenstrijdigheden.

De naam Pasana verwijst naar een rivier die in vroeger tijden liep door het gebied waar nu Veenwouden, Dokkum en Ameland liggen. De naam van het dorp Paesens verwijst hier ook naar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!