Account
Logo
Zoeken
4 °C

Friese politie reageert op Nawijn

wo 31 mei 2006, 16.23 uur

LEEUWARDEN - De korpsleiding van de Friese politie verzet zich tegen het negatieve beeld dat Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn oproept over de integriteit van de politie. De suggestie dat bij het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra betrokken agenten weigerden aan het DNA-onderzoek is volgens de politie onjuist en onacceptabel. Ook de oproep om een half uur het werk neer te leggen, heeft de korpsleiding verbaasd. De politieleiding denkt overigens verder dat niemand hieraan heeft meegewerkt.

De Friese politie zegt veel waarde te hechten aan de integriteit van haar medewerkers. Het feit dat Nawijn twee medewerkers als verdachte in beeld brengt, is voor de politie ronduit verwerpelijk. Verder heeft de politie een oriënterend onderzoek gestart naar aanleiding van het rapport dat gemaakt is door de heer Akerboom. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door de politie Drenthe en richt zich op de wijze waarop het rapport van de heer Akerboom tot stand is gekomen. Onderzocht wordt welke informatie precies is verstrekt en op welke titel de heer Akerboom met politiemensen heeft gesproken.

De politie zegt verder dat de heer Nawijn nog nooit informatie heeft gegeven en dat er van zijn kant ook nooit initiatief is geweest om contact op te nemen. Het korps staat uiteraard open voor alle informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra. Een cold case team is met het onderzoek in deze zaak belast en onderzoekt elk spoor en elke aanwijzing die van belang kan zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum