Account
Logo
Zoeken
4.7 °C

Zaak Vaatstra: 'Dna-onderzoek nodig'

za 29 april 2006, 11.55 uur

DE WESTEREEN - Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn vindt dat er een nieuw onderzoek moet komen naar de moord op Marianne Vaatstra. Dit zijn de resultaten van het onderzoek wat Nawijn afgelopen maanden hield. Nawijn huurde een ex-rijksrechercheur in, die het rapport schreef dat morgen verschijnt. Het is dit weekend precies zeven jaar geleden dat de 16-jarige Marianne Vaatstra in een weiland bij Veenklooster werd verkacht en vermoord.

Twee jaar na de moord, had het eerste rechercheteam nog geen dader gevonden, ook het tweede onderzoek in 2002 leverde niets op. Tot onbegrip van Nawijn is er echter nooit een grootschalig dna-onderzoek geweest. Nawijn pleit er zeven jaar na dato alsnog voor een dna- onderzoek te houden. Daarnaast zijn er volgens hem enkele grote missers gemaakt in het onderzoek.

Zo weigerden Friese agenten destijds mee te werken aan een vergelijkend dna-onderzoek. De bedoeling was genetisch materiaal van alle agenten uit de omgeving te vergelijken met dna uit spermasporen op het lichaam van Marianne. Toen enkele politiemannen weigerden, werd het onderzoek afgeblazen. Ook kwam er geen dna- onderzoek onder 20.000 mannen in de buurt. Nu blijkt dat de politie voor het onderzoek ruim 2,7 miljoen euro had.

Het onderzoek werd destijds tegengehouden door het OM, die het om principiële redenen niet nodig achtte het onderzoek te houden. Rechercheurs zeggen echter ook nu nog kans te zien de moordenaar van de tiener te traceren, mits zij de ruimte krijgen om een 'dna-jacht' te kunnen houden binnen politiekringen en onder burgers in een straal van 15 kilometer rond de plaats delict.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'