Account
Logo
Zoeken
8 °C

Afbeelding die tegenstanders van de molens via mail verspreiden....

Windturbines niet in partijprogramma

ma 13 februari 2006, 14.50 uur

DOKKUM - Hoewel de mega-windturbines momenteel een 'hot item' zijn in de gemeente Dongeradeel blijken de politieke partijen er weinig meegedaan te hebben. Zo wordt in de verkiezingsprogramma's van bijna alle politieke partijen in Dongeradeel niet nadrukkelijk gerept over de turbines. De PvdA kaart, in tegenstelling tot de VVD, wel duurzame energie aan en zeggen dat hun voorkeur uitgaat naar de zonne-energie. De grootste partij CDA houdt het in het verkiezingsprogramma algemeen en noemt alleen dat we "op zoek moeten naar andere, duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, windenergie en opslag van warmte."

De ChristenUnie spreekt al met meer duidelijkheid en zegt voorstander te zijn van alternatieve energie zoals grootschalige windenergie. Hierbij moet dan wel rekening worden gehouden met de omgeving. Algemeen Belang Dongeradeel noemt ze alleen in de volgende zin: "Het huidige aantal solitaire windmolens moet worden teruggebracht. Een aantal grotere opwekkingseenheden zou daarvoor terug moeten komen." De turbines worden alleen bij de FNP met een nadrukkelijk standpunt genoemd. De partij zegt duurzame energie moeten kunnen rekenen op draagvlak bij de bevolking. De partij zegt misschien daarom wel nee tegen de windmolens.

Er werd alleen naar het verkiezingsprogramma gekeken omdat dat tenslotte de koers moet worden voor elke partij. Uiteraard kunnen politieke partijen via reacties hun standpunt toelichten....

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof