Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

Man (44) vast voor gijzeling meisjes

do 9 februari 2006, 17.15 uur

HURDEGARYP - Een 44-jarige man uit Hurdegaryp is in december 2005 opgepakt door de politie omdat hij zijn vriendin en haar dochters (9 en 12) enige tijd gegijzeld zou hebben. Het Openbaar Ministerie heeft donderdag bevestigd dat hij vast zit hiervoor. De verdachte woonde samen met de vrouw en haar dochters en zoon.

De man woonde al enkele jaren in Hurdegaryp en zou de vrouw uit België via internet ontmoet hebben. Vorig jaar trok ze bij de man in en de drie kinderen gingen naar de basisschool in het dorp. De man is op een zeker moment zo ontspoord dat hij - volgens zijn omgeving - de meisjes van slapen onthield, ontucht pleegde en ze mishandelde. De vrouw wist op een zeker moment met een kind uit het huis te ontsnappen en op school werd alarm geslagen. Daarop heeft een aantal agenten de verdachte opgepakt.

Het drama voltrok zich in de week van 13 en 14 december in de woning aan de Reitsmaweg in Hurdegaryp. Het huis staat inmiddels leeg en de inboedel werd maandag door een bedrijf opgehaald. De verdachte werd na de arrestatie in december voorgeleid aan de rechter-commissaris in Leeuwarden. Op 25 januari is de gevangenhouding door de raadkamer verlengd. Volgens het OM zal voor 31 maart een rechtszaak (of pro forma-zitting) volgen. De verdachte wordt wederrechtelijke vrijheidsberoving van de vrouw en dochters, mishandeling en bedreiging ten laste gelegd.

Update vrijdag 16.00 uur:
Omdat het OM - op dit moment - ontucht met de dochters niet acht te kunnen bewijzen, is deze aanklacht komen te vervallen. Er werd door slachtoffer(s) bij de politie wel aangifte van ontucht gedaan.

De zaak is niet naar buiten gekomen omdat het OM zegt nadrukkelijk niet actief naar buiten te willen treden in dergelijke zedenzaken in het belang (en bescherming) van de slachtoffers en verdachten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum






regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid