Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Regio-boeren verkopen vaker online

di 7 februari 2006, 14.27 uur

SUWALD - Het gaat goed met de online verkoop van biologische producten. Gerben Engwerda uit Lytse Geast bij Suwâld heeft met zijn vrouw een biologische melkveehouderij (Louwsmar) en hij is initiatiefnemer in de WâldNet-regio. De producten die via internet besteld worden, krijgt de klant tegen een redelijke vergoeding thuisbezorgd.

De kenmerken van de biologische landbouw zijn dat er onder andere geen gebruik gemaakt wordt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. In de herfst van 2003 heeft een groep biologische boeren de Biologische Producenten Vereniging Fryslân (BPVF) opgericht. De laatste jaren komt de prijs die de boeren voor hun product krijgen meer onder druk te staan en hierdoor ontstond het idee om de producten zelf te vermarkten.

Het bedrijf van Engwerda produceert zuivelproducten. "Momenteel leveren we onze melk aan een bedrijf die een nieuwe fabriek in Heerenveen heeft en er Hooidammer kaas van maakt. Wij willen graag onze melk tot dagverse zuivel laten verwerken en onder Van Eigen Erf product via de BPVF rechtstreeks aan de consument verkopen. Hiervoor zoeken wij nog een verwerker."

Er zijn diverse boerenbedrijven die meedoen aan de site. De bedrijven "Frytjam" van Oane Kloosterman te Dokkum en "De Hagen" van Bart en Willem Kuiper in Haulerwijk leveren fruit, sappen, dranken en wijn voor de site. De familie Engels van Donia Sathe in Anjum levert vlees en groente. De website heeft na één jaar al 200 klanten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!