Account
Logo
Zoeken
7.4 °C
© Derk Schoonhoven

Gewonde bij treinongeluk Buitenpost

di 7 februari 2006, 8.40 uur

BUITENPOST - Een man uit Gerkesklooster (31) is dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk met een tractor en de trein naar Leeuwarden bij Buitenpost. De tractor was bezig om rond half acht een auto los te trekken op de spoorwegovergang op Het Oost. De auto zat vast tussen de rails. De 33-jarige bestuurder uit Buitenpost zou op de overgang de ventweg willen oprijden maar kwam daarbij vast te zitten tussen de rails. De machinist van de volle trein kon niet meer tijdig remmen en raakte de tractor.

De 33-jarige tractorbestuurder uit Buitenpost had een oranje zwaailicht aan ook stonden de knipperlichten van de auto aan. Hij kwam met de schrik vrij. De passagiers in de trein voelde dat de machinist remde, eindigend in een klap met de tractor. De inzittenden van de auto waren tijdig gevlucht en bleven ongedeerd. De 31-jarige man uit Gerkesklooster was inzittende van de auto en werd echter geraakt door de tractor terwijl hij aan de kant stond toe te kijken. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Arriva zette bussen in om treinreizigers op de plaats van bestemming te krijgen omdat in beide richtingen eerst geen verkeer mogelijk was. De passagiers van de trein moesten zeker een uur lang in de trein blijven voor het technisch onderzoek. Ze werden naar eigen zeggen goed geïnformeerd over de situatie. Ze liepen één tot twee uur vertraging op en er werden bussen ingezet.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer