Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Foto: WaldNet |  Naar schatting 200 mensen bezochten het debat. Bekijk het fotonieuws voor een kort fotoverslag.

Felle discussie over windmolens

ma 6 februari 2006, 23.25 uur

DOKKUM - In een fel debat werd maandagavond gediscussieerd over de plaatsing van zes megawindmolens in de gemeente Dongeradeel. In theater de IJsherberg in Dokkum gingen voor- en tegenstanders elkaar te lijf over het onderwerp. Vooral tegenstanders lieten zich horen. Met name over aspecten als CO2, geluid, slagschaduw en de locaties waren onbegrip.

Verschillende partijen gaven hun mening over de molens. De ECN en Senter-Novem lagen hun kennis op tafel, terwijl de stichting "gjin romte foar wynhannel" en andere tegenstanders kritiek gaven. Initiatiefgroep "Duurzaam Dongeradeel" kwam juist met argumenten vóór hun voorstel.

"Windmolens zijn overlast voor velen, winst voor enkelen" was een van de gehoorde kreten. Terwijl voorstanders juist het belang van schone energie benadrukten. Gerben van den Berg namens 'Duurzaam Dongeradeel': "Dit is de enige beschikbare vorm van duurzame energie. Waren er andere plannen beschikbaar, dan was daar wel in geÏnvesteerd. Er zal nu wel wat moeten gebeuren."

Of de windmolens er komen, is tijdens de avond niet beslist. Tot en met 17 februari kunnen inwoners van de gemeente Dongeradeel hun mening laten gelden in een opiniepeiling. Op 28 februari beslist de Dongeradeler gemeenteraad over de kwestie.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!