Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Schukking stopt bij Tytsjerksteradiel

vr 14 oktober 2005, 0.44 uur

BURGUM - Gemeentesecretaris Haite Schukking legt zijn functie bij de gemeente Tytsjerksteradiel neer. Schukking kan zich niet vinden in de nieuwe directieopzet die het college van B&W doorvoert. In deze opzet fungeert de secretaris niet meer als eindverantwoordelijke voor de ambtelijke organisatie. Een dergelijke ontwikkeling acht Schukking ongewenst. Hij heeft zich wel bereid verklaard om zijn functie in de huidige hoedanigheid voort te zetten maar daar voelt het college van B&W niets voor.

In juni heeft het college van B&W van Tytsjerksteradiel besloten tot een wijziging van de leidinggevende structuur. Het model met een secretaris en twee sectordirecteuren dat sinds 15 jaar bestaat, maakt plaats voor een tweehoofdige directie bestaande uit een algemeen-directeur en een gemeentesecretaris die ook optreedt als adjunct-directeur. Met behoud van zijn in de wet verankerde onafhankelijke positie als gemeentesecretaris vervult dit lid van de directie zijn werk als adjunct-directeur onder verantwoordelijkheid van de algemeen-directeur.

Het college respecteert de opvatting van de heer Schukking en besloot om niet op zijn aanbod in te gaan. Dit betekent, dat de heer Schukking op afzienbare termijn zijn functie als secretaris zal neerleggen; met hem zal nader overleg worden gevoerd over zijn positie in de toekomst. Wel blijft hij zijn directietaken vervullen totdat is voorzien in de benoeming van de tweehoofdige directie. Dit wordt rond 1 april 2006 verwacht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'