Account
Logo
Zoeken
7.4 °C
© Dries Reeder

'Thuis' in de Galerij te Drachten

vr 2 september 2005, 16.34 uur

DRACHTEN - Donderdagavond opende Hendrik Elings de expositie 'Thuis' met schilderijen van Irma Kamp in de Galerij van De Lawei te Drachten. Haar werk heeft zijn wortels in de nabije omgeving van de kunstenares. Ondanks de grote panelen en metaalplaten die zij beschildert, weet zij een intieme sfeer te scheppen zoals je die kent vanuit de geborgenheid van 'thuis'.

De beelden zijn subtiel en open geschilderd. Het kleurgebruik is sober met veel witten en grijzen. De soms heel directe uitsneden geven het werk af en toe een confronterend karakter, ondanks de luchtige en transparante wijze van schilderen. Partner en gitarist Werner Rinia, begeleid door basgitarist Anno van der Werf, gaf een extra feestelijk en thuiselijk tintje aan de opening door het zingen van enkele eigen teksten.

De expositie is tot en met zaterdag 8 oktober te zien op woensdag tot en met zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag (koopavond) ook van 18.30 uur tot 20.30 uur. Bovendien tijdens de pauze van voorstellingen in Schouwburg De Lawei.

Op zaterdag 24 september 2005 tijdens de open dag van De Lawei kunt u in De Galerij een bijzondere, fysieke demonstratie zien van Irma Kamp. Meer informatie op www.lawei.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'