Account
Logo
Zoeken
4.7 °C
© S. Peterson |  Eën persoon werd naar UMCG (Groningen) vervoerd. Onbevestigde berichten melden dat het een liftersechtpaar was die met de bestuurder van de personenauto meereden.

3 gewonden bij ongeluk A7 Drachten

vr 5 augustus 2005, 23.24 uur

DRACHTEN - Vrijdagavond om 21.00 uur is een personenauto tegen de achterzijde van een vrachtwagen geknald op de rijksweg A7 tussen Drachten en Beetsterzwaag. Bij het ongeluk raakte de 33-jarige automobilist en twee andere inzittenden gewond. De brandweer verleende assistentie omdat de inzittenden bekneld zaten in hun voertuig.

De automobilist reed met zijn auto op de linker weghelft om enkele vrachtwagens in te halen. Zonder aanwijsbare oorzaak reed de automobilist plotseling naar rechts en knalde vol op de achterzijde van een vrachtwagen met hierin een 59-jarige chauffeur uit Harkema. De auto tolde en kwam in de rechterberm tot stilstand. De bestuurder kon zelf nog uit zijn auto komen en per ambulance werd hij naar ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen gebracht. De politie heeft een bloedproef afgenomen vanwege een verdenking van rijden onder invloed van drugs.

In de auto zaten verder nog twee inzittenden en zij raakten bekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden. De slachtoffers, een 27-jarige vrouw uit Amsterdam en een 37-jarige man uit Amsterdam zijn zwaargewond per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. De vrouw heeft beide bovenbenen gebroken en de man heeft zijn onderbeen gebroken.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!