Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Nieuw dorpshuis voor Rinsumageest

zo 3 juli 2005, 22.37 uur

RINSUMAGEAST - Rinsumageest krijgt een nieuw dorpshuis. Dit maakte Jouke Dantuma, wethouder van de gemeente Dantumadeel, zaterdag bekend tijdens de afsluiting van het seizoen van dorpshuis De Beijer. Traditioneel wordt in Rinsumageest het seizoen van het dorpshuis afgesloten met een barbecue en een optreden van het plaatselijke muziekkorps Soli Deo Gloria met een gastoptreden, dit jaar verzorgd door shantykoor Rûm Sop uit Hantum.

In de pauze maakte wethouder Dantuma bekend dat het college in principe instemt met het programma van eisen, behorend bij het plan voor nieuwbouw van dorpshuis De Beijer, zoals dat is neergelegd door de werkgroep die zich bezighoudt met de accommodatieproblematiek rond het dorpshuis en sportpark De Vonder. Het college is bereid maximaal 1.100.000 euro bij te dragen voor nieuwbouw van dorpshuis De Beijer met daarin een volwaardige binnensportvoorziening.

Er zal nog voor de zomer worden begonnen met een stedenbouwkundige verkenning voor het gebied rond het dorpshuis waarbij de mogelijkheden (eventueel op termijn) van een nieuwe school gekoppeld aan, of in de buurt van De Beijer worden meegenomen. Rond oktober neemt de protestantse gemeente Claercamp een besluit over participatie in de nieuwbouwplannen, vervolgens hoopt de werkgroep eind van dit jaar de definitieve opdracht aan de architect te kunnen geven om dan begin 2006 met het uiteindelijke ontwerp te komen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer