Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Verkeer bij Brantgum wordt aangepakt

di 17 mei 2005, 16.07 uur

BRANTGUM - Het verkeer dat door de dorpskern van Brantgum rijdt, heeft een te hoge snelheid. Dat blijkt uit metingen. De afgelopen jaren hebben er ook een aantal ongevallen plaatsgevonden. De provincie Fryslân wil nu de N356 reconstrueren ter hoogte van de bebouwde kom. Na afronding moet het karakteristieke terpdorp een meer "dorpse uitstraling" krijgen waarbij de snelheid van het verkeer verminderd wordt.

De N356 vormt een belangrijke verbinding en naast het lokale verkeer waaronder veel landbouwvoertuigen rijden er nogal wat toeristen op en neer van Dokkum naar de veerdam in Holwerd. Het terpdorp Brantgum is klein en er ontbreekt een duidelijke kommarkering. Hierdoor remmen veel automobilisten niet voldoende af. Tel daar een scherpe bocht en een onduidelijke afslag bij op en er is sprake van een verkeersveiligheidsprobleem.

Het zal tot het najaar van 2006 duren voor de eerste werkzaamheden beginnen. Na de ontwikkeling van het definitief ontwerp en het opstellen van het bestek, volgt namelijk nog de aanbesteding en projectvoorbereiding. De provincie stelt 550.000 euro beschikbaar voor de totale reconstructie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!