Account
Logo
Zoeken
23.1 °C

VV Anjum weer met beide benen op de kleigrond

za 4 mei 2024, 20.05 uur

EANJUM - De ene voetbalwedstrijd is de andere niet. Waar Anjum de laatste weken er rustig op los scoorde en een prachtige reeks van overwinningen en punten liet noteren, zo bedroevend was de vertoning afgelopen zaterdagmiddag op het Harddraverspark te Dokkum. Een collectief falen zorgde ervoor dat Anjum stilletjes de kleedbox opzocht na een ontluisterende 4-0 nederlaag na afloop. Een dik verdiende overwinning voor de Dokkumers was het resultaat. Wedstrijd begint met 1-0.

Normaal gesproken begint de wedstrijd met 0-0. Na een kleine minuut spelen was de stand echter al 1-0 voor de equipe van oud Anjumer Sip Jaap Bos. Redde keeper Lieuwe van Dijk bij zijn eerste balcontact nog fantastisch op een kopbal, nog geen dertig seconden later grabbelde de Anjumer goalie onfortuinlijk bij zijn tweede balcontact en liet een ogenschijnlijk gemakkelijke vangbal los. Rick Tamminga pakte dit cadeautje uit.

Anjums kwartiertje

De ongeveer 200 toeschouwers zagen de Anjumers vervolgens vijftien minuten lang het beste voetbal van de middag zien. Het was achteraf de periode waar de gelijkmaker gescoord had moeten worden. Diverse keren doken de Kolkenfjildbewoners gevaarlijk op voor het doel van Hylcardo Bakker. De Dokkumer goalie gaf geen krimp en ging op voor het zgn clean sheet. En dat zou niet eens moeilijke opgave zijn zo zou in de loop van de wedstrijd blijken.

Evenwicht

Tijdens het tweede deel van het eerste bedrijf kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Grote kansen werden door beide partijen niet gecreëerd. Toch sloeg de thuisclub op slag van rust genadeloos toe door de tweede treffer op het scorebord te zetten. Ismael Dahir was er verantwoordelijk voor dat de broers Bos met gemengde gevoelens het kopje thee op zochten. Trainer Sip Jaap Bos ging met een comfortabele 2-0 naar de kleedkamer, terwijl broer Wiebe Wessel Bos, ( zag ook nog een doelpunt geannuleerd wegens buitenspel), een bitter kopje thee nuttigde.

Niet thuis

Waar menig supporter die de withemden een warm hart toedraagt had gehoopt op een wederopstanding van hun favorieten , daar kwamen deze liefhebbers van een koude kermis thuis. Anjum probeerde wel, maar slaagde niet of nauwelijks een bres te schieten in het Dokkumer bolwerk.

Morra voert de boventoon

Het was dan ook geen wonder dat trainer Remco Kooistra via wissels probeerde het tij te keren. De oplettende toeschouwer zag dat , misschien wel voor de eerste keer, drie spelers uit Morra tegelijk hun opwachting maakten in het Anjumer vlaggenschip: Douwe Dijkstra, Auke Boomsma en Siebe Feenstra. Helaas waren ook zij getuige van het feit dat de thuisclub in de slotfase nog uitliep naar een 4-0 eindstand. Christiaan Wijnsma en Sebastiaan Plooy strooiden nog wat extra zout in de Anjumer voetbalwonden. Voor de Anjumers voelde het laatste fluitsignaal van de rustig leidende scheidsrechter Klein op deze vierde mei als een bevrijding.

Rozewolk en incident?

Door de resultaten van afgelopen zaterdagmiddag op de andere velden blijft het ongemeen spannend in de vierde klas C waar het om p/d wedstrijden gaat met als inzet handhaving of promotie naar de vierde klas.

Zaterdag gaat Anjum op reis naar promovendus Eastermar, dat andermaal, na het verrassende verlies van concurrent Noordbergum, voor een tweede kampioenschap op een rij gaat.

Klimt Anjum weer op de roze wolk en is de nederlaag tegen Dokkum een incident? Zeker is dat er uit een ander vaatje getapt moet worden om Eastermar het vuur aan de schenen te leggen. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark Burgerkamp te Eastermar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
11.1%
Nee  
88.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog