Account
Logo
Zoeken
15.3 °C
Burgumer (19) slaat twee mannen knock-out

Burgumer (19) slaat twee mannen knock-out

wo 1 mei 2024, 11.45 uur

LEEUWARDEN - Tot twee keer toe sloeg een 19-jarige Burgumer iemand waar hij ruzie mee had knock-out. Woensdag werd de man uit Burgum door de politierechter bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur.

Kickboksen

De Burgumer doet volgens de officier van justitie aan kickboksen. Dat sprak, wat de officier betrof, niet in zijn voordeel. "Hij weet als hij slaat dat het hard kan zijn".

Het eerste slachtoffer schakelde de Burgumer op 11 februari vorig jaar op een feestje in Noardburgum met een enkele vuistslag uit. Volgens de meeste aanwezigen was het slachtoffer dronken en vervelend.

Vuistslag in het gezicht

De Burgumer zou bij de politie verklaard hebben dat hij er klaar mee was dat het slachtoffer liep te schelden en daarbij veelvuldig het woord 'kanker’ in de mond nam. De Burgumer drukte de ander op een bank. Toen het slachtoffer overeind kwam, kreeg hij van de verdachte een vuistslag in het gezicht.

Behalve dat hij even buiten westen was, hield het slachtoffer een gebroken neus en een hersenschudding over aan de mishandeling.

Gedoe om een petje

Op 17 september 2023 sloeg de Burgumer in de feesttent in Feanwâlden het andere slachtoffer bewusteloos. Ditmaal was er gedoe om een petje dat van een meisje was afgepakt. Toen het meisje verhaal haalde bij de verdachte zou hij haar op zijn beurt hebben uitgemaakt voor 'kankerwijf’.

Voorwaardelijk geseponeerd

Op het moment dat de vriend van het meisje tussenbeide wilde komen, kreeg hij een paar klappen van de Burgumer. Het slachtoffer ging onderuit en was even buiten bewustzijn.

Noodweer

De oudste zaak was aanvankelijk voorwaardelijk geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). Toen de tweede zaak zich aandiende werd de Burgumer alsnog opgeroepen voor een OM-hoorzitting.

Op die zitting beriep hij zich, wat het incident in de feesttent betrof, op noodweer. Het slachtoffer zou hem bij de jas hebben gepakt, om zich te verweren had hij hij geslagen. Het OM keek er anders tegenaan verwees de zaak vervolgens door naar de rechtbank.

'Geen reden om te slaan'

De politierechter zag, net als de officier van justitie, geen noodweersituatie in het incident in de feesttent. Volgens de officier had geen van de getuigen verklaard dat de verdachte werd vastgepakt door het slachtoffer. "Er was geen enkele reden om te gaan slaan", stelde de officier.

De officier en de politierechter hielden er rekening mee dat de Burgumer niet eerder met Justitie in aanraking is geweest.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








regionaal nieuws

Meisje in botsing met auto in Drachten

Meisje in botsing met auto in Drachten


regionaal nieuws

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers