Account
Logo
Zoeken
13.5 °C

Vluchtpoging voor politie mislukt

za 9 mei 2009, 12.49 uur

DRACHTEN - Een vluchtpoging voor de politie in Drachten strandde vrijdagnacht voor een 53-jarige man uit De Wilgen. De agenten zagen de man met hoge snelheid over de Lauwers rijden en wilden de bestuurder controleren. Toen deze de politie in de gaten kreeg, ging de hij er met zeer hoge snelheid er vandoor. Op de Biskopswei haalde de man een andere auto op zeer gevaarlijke wijze in waarna die bestuurder met zijn auto de berm in moest rijden om een aanrijding te voorkomen.

Eénmaal in De Wilgen aangekomen drukte hij nog een automobilist van de weg om maar niet in de handen van de politie te komen. De snelheden die werden gemeten liepen op tot 140 km/u op een weg waar 30 kilometer is toegestaan. Om ongelukken te voorkomen staakte de politie de achtervolging en hield de vluchtende auto op afstand in de gaten.

Om uit de handen van de politie te blijven, doofde de bestuurder de verlichting van zijn auto en parkeerde deze op de Sluswei. Hij maakte zich vervolgens uit de voeten. Toen de agenten in de omgeving een onderzoek instelden, werd de auto aantroffen en werd de hulp ingeroepen van de speurhondengeleiders. De speurhond trof de man al snel aan en hij werd aangehouden.

Het was al snel duidelijk dat de man te diep in het glaasje had gekeken. De man is voor ademanalyse overgebracht naar het bureau waar 460 ug/l blies en is voor verhoor ingesloten. De man kreeg proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag en voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast moest hij zijn rijbewijs inleveren en zijn auto werd in beslag genomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten