Account
Logo
Zoeken
20.7 °C

Directeur muziekschool aan kant gezet

wo 6 mei 2009, 16.49 uur

BUITENPOST - Het bestuur van muziekschool De Wâldsang heeft haar directeur aan de kant gezet. Alle bevoegdheden van directeur Geert van der Heide worden overgenomen door een interim-directeur en met Van der Heide wordt in goed overleg gekeken naar een andere functie binnen de muziekschool. Het bestuur is tot dit besluit gekomen na een onderzoek naar de bedrijfsvoering. De belangrijkste aanbeveling is dat er een reorganisatie moet plaatsvinden en de eerste stap hierin is het aanstellen van een interim-directeur.

Het onderzoek werd uitgevoerd door D&T Result in opdracht van het bestuur van de muziekschool. Samen met de betrokken gemeenten heeft het bestuur besloten om de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport op te volgen. Het onderzoek werd gedaan vanwege de verslechterde financiële positie van de muziekschool en de twijfels over de efficiëntie van de bedrijfsvoering. Om de toekomst van de muziekschool, die dit jaar haar 40-jarig jubileum viert, veilig te stellen is een aantal stappen nodig.

Begin mei zal de interim-directeur starten met het invoeren van nieuwe lesroosters, het verbeteren van de bedrijfsvoering en een gewijzigde financieringsystematiek. Na de zomervakantie worden verdere veranderingen doorgevoerd. Een plan hiervoor is in de maak en zal op korte termijn aan de gemeenteraden en colleges van B&W worden voorgelegd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg






Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.8%
Nee  
91.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog